Technology

Qua technology hebben de landen zich snel ontwikkeld. Zo reden de eerste tanks op het slachtveld, waren er wapens met giftige gassen en was er een detectiemiddel nodig om onderzeeërs te kunnen onderscheppen. De Technologische vooruitgang werd gecreëerd vanuit een noodzaak maar ten goede kwam voor de mensheid. Maar ook dergelijk uitvindingen resulteren in goede dingen.

Er waren wapens ontwikkeld in sneltreinvaart. En ook de trein speelde een belangrijke rol om troepen en materiaal snel te vervoeren. De loopgravenoorlog zorgde met name voor nieuwe technieken en

verdediging opties om het meer effectief te maken. Het feit dat de oorlog zoveel jaren hierop stil heeft gestaan zette men aan het denken.De tank is ook hier een gevolg van. Alhoewel het ontwerp reeds eerder bedacht was, kwam het pas in de Eerste Wereldoorlog echt tot ontwikkeling.

De Duitse onderzeeërs lieten zien dat met minder boten je toch veel kunt bereiken. Door te schieten met een pistool uit een vliegtuig werden eerst alle piloten hiermee bewapend. Achteraf leek het logischer om een gun op een vliegtuig te bouwen. Bombardementen waren effectief en angstaanjagend. Echter was een zeppelin te risicovol en konden piloten niet echt uit de voeten met een bom ertussen.