Latere deelneming VS

Eigenlijk het enig land wat zich later in de Eerste Wereldoorlog mengde waren de Verenigde Staten. China deed niet actief mee in de gevechten maar bood wel steun aan de geallieerden. Zij bezetten ook een voormalige kolonie van het Duitse Rijk wat aan Japan de aanleiding gaf zich agressief aan hun aartsvijand China op te stellen. Echter de Verenigde Staten raadden het Japan ten zeerste af.

Zij stuurden in 2017 troepen naar met name het Westelijke front in Europa. Toen Rusland zich vanwege de revolutie in 2017 terugtrok was dit een welkom geval. Echter de Verenigde Staten hadden hun eigen redenen . De Duitse U-boten hadden herhaaldelijk op schepen geschoten die onderweg waren van Amerika naar Groot-Brittanniƫ. Hierop bevonden zich ook vele burgers.

Een andere reden was dat de Duitsers probeerden Mexico en Japan aan hun zijde te krijgen en de Verenigde Staten bezig te houden. Dit idee lekte uit. Ondanks dat beide landen geen gehoor gaven was het toch genoeg voor de Amerikaanse president de regering te overtuigen om aan het Duitse Rijk de oorlog te verklaren.

Ondanks dat de VS niet een groot landleger had, groeide het wel ongekend snel. En zoals bekende resulteerde dit uiteindelijk tot een overwinning van de Geallieerden.